Honorarium

Naast de kosten van de onderdelen van de uitvaart (verzorging overledene, rouwkaart, plaats van opbaring, vervoer overledene, begrafenis of crematie) brengen wij bij u een honorarium in rekening. Wij berekenen een uurtarief, alleen de voor u gewerkte uren worden in rekening gebracht. Tarief honorarium zie prijzen. Daar komt geen btw bij, want de uitvaartbranche hoeft geen btw in rekening te brengen.
Een eenvoudige uitvaart (zonder rouwkaart) vergt van ons gemiddeld 15 uur. Wilt u een rouwkaart versturen, dan zijn wij daar ongeveer 5 uur mee bezig. Als een bijeenkomst niet plaatsvindt op de begraafplaats of het crematorium dan komen er nog eens ongeveer 5 uur bij. Bij de uiteindelijke rekening krijgt u kopieën van de facturen van de diverse leveranciers en een overzicht van onze werkzaamheden.
Wilt u vooraf weten wat de kosten van uw wensen bedragen? Bel ons voor een afspraak en wij maken een persoonlijke offerte. Van de gemaakte afspraken maken wij een overzicht van de kosten. Als u akkoord gaat met deze offerte dient u deze te tekenen en daarmee verklaart u dat u de rekening van de uitvaart zult betalen.

Geen of onvoldoende geld?

Als u onvoldoende of geen geld heeft om de uitvaart te betalen, dan kunt u een van de volgende mogelijkheden kiezen:

  1. Bij uw eigen bank kunt u een persoonlijke lening aanvragen.
  2. U kunt met ons een betalingsregeling afspreken. Daar rekenen wij wel de wettelijk toegestane rente over.
  3. Als u een uitkering heeft, kunt u de Gemeente om een voorschot vragen (wat dan met uw uitkering verrekend wordt) of om een bijzondere bijstand. www.dwi.amsterdam.nl >
  4. Of u kunt de gemeente vragen de uitvaart te regelen. Dat is alleen mogelijk als u helemaal geen geld heeft om de uitvaart te betalen. Daarmee neemt u ook meteen afstand van de erfenis; de gemeente komt de gehele erfenis toe. Over waar de uitvaart plaatsvindt en wanneer, heeft u dan geen enkele invloed op. U krijgt de datum en de tijd van het afscheid en u mag dan nog wel even wat zeggen en muziek naar uw keuze laten draaien. Gemeente Amsterdam, Bureau Uitvaarten, Nicolaas Witsenkade 22, 1017 ZS (langs de Singelgracht tussen Frederiksplein en Weteringplantsoen), telefoon: 020 - 614 07 00.

Wij berekenen geen provisie

Bijna alle uitvaartondernemingen berekenen provisie (= een toeslag) op de voor uw uitvaart ingekochte diensten en produkten (rouwkaart, kist, vervoer, uitvaartcentrum etc). Wij zijn het enige uitvaartbedrijf die dat niet doet. U kunt dat controleren, want u krijgt van ons een kopie van alle facturen van de toeleveranciers. Ook daar zijn wij uniek in.Leveringsvoorwaarden >

De laatste jaren heb ik heel wat uitvaarten meegemaakt, dat krijg je als je ouder wordt. Heel verschillende uitvaarten. Ik zie iets universeels bij alle mensen die met verlies te maken krijgen: Of je gelooft of niet, iedere uitvaart raakt aan de eigen essentie, aan het diepste weten over leven en dood.

Chris

Terug