Uitvaart volgen via internet

Nabestaanden, die niet persoonlijk bij het afscheid aanwezig kunnen zijn, kunnen een uitvaart live via internet volgen. Waar het afscheid plaatsvindt zijn professionele camera’s en audio-opname-apparatuur geplaatst die een goede kwaliteit leveren van zowel beeld als geluid. Deze live-uitzending is een GRATIS service als u de uitvaartdienst op DVD vast laat leggen door Memoria Media. Op de website kan men inloggen middels een inlogcode zodat men de uitvaart kan bijwonen.

Een registratie van een afscheid kan een positieve bijdrage leveren aan het rouwproces en de verliesverwerking. Tijdens een uitvaart gaan er soms zaken langs ons heen. Het kan gebeuren dat nabestaanden tijdens de dienst niet alles meekrijgen van wat er gezegd of gedaan is. Wanneer de emoties zo hevig zijn geweest dat men zich later weinig herinnert van het afscheid, kan iedereen die dat wil na afloop de dienst nogmaals beleven.

www.uitvaartbijwonen.nl >


De laatste jaren heb ik heel wat uitvaarten meegemaakt, dat krijg je als je ouder wordt. Heel verschillende uitvaarten. Ik zie iets universeels bij alle mensen die met verlies te maken krijgen: Of je gelooft of niet, iedere uitvaart raakt aan de eigen essentie, aan het diepste weten over leven en dood.

Chris

Terug