Rouwvervoer

Het vervoer van een overledene naar begraafplaats of crematorium kan per auto, bus, boot, paardenkoets, of zelfs met de fiets of op de zijspan van een motor. Rouwauto's en volgwagens zijn er in diverse kleuren; zwart, antraciet, zilvergrijs, wit, aubergine (heel donkerpaarsrood) en donkerblauw. U mag een overledene zelf vervoeren, mits de overledene bedekt is. Het mooist is iets te kiezen dat bij de persoonlijkheid van de overledene past.
Voor het vervoer van overledenen van de plaats van overlijden naar de plaats van opbaren en daarna naar de begraafplaats of crematorium maken wij gebruik van de firma Bergamin (sinds 1962). Op hun website kunt u de vele verschillende rouwwagens bekijken waarmee ze dat doen. Ook hebben ze tientallen volgwagens in diverse kleuren. Zij vervoeren ook overledenen van en naar het buitenland.

Rouwauto's

Bergamin personenvervoer >
Dijkhuizen Exclusief vervoer >
Meijers Rouwautobedrijf >
De Kinderrouwauto >
Monica Zeegers (Rolls Royce rouwwagen) >

Rouwbus

CVU Uitvaartzorg >

Paardenkoetsen

Stalhouderij Haasnootkoetsen >
Koetsencentrale Jacob van den Broek >
Stalhouderij Hilgers >
Stalhouderij Laheij >
Stalhouderij Wijnand-Hazeleger >

Rouwboot

Rederij Nauticadam >

Rijdende draagbaar

de Loopkoets >

Zelf de overledenen vervoeren

De Rouwcaravan >De laatste jaren heb ik heel wat uitvaarten meegemaakt, dat krijg je als je ouder wordt. Heel verschillende uitvaarten. Ik zie iets universeels bij alle mensen die met verlies te maken krijgen: Of je gelooft of niet, iedere uitvaart raakt aan de eigen essentie, aan het diepste weten over leven en dood.

Chris

Terug